Trenutno u ponudi imamo sledeća hladno ceđena ulja brenda Hyperic:

  1. Susamovo ulje (250 ml) – Susamovo ulje se najčešće koristi u ishrani kao preliv i dodatak jelima radi poboljšanja ukusa. Ovo ulje je bogato antioksidansima, vitaminom E i fitosterolima. Smatra se da može pomoći u smanjenju LDL holesterola i triglicerida, kao i da ima pozitivan uticaj na srce i krvne sudove.
  2. Bundevino ulje (250 ml) – Bundevino ulje ima predivan orašasti ukus i koristi se kako u kulinarstvu, tako i u kozmetici. Ovo ulje je bogato hranljivim sastojcima poput kalijuma, magnezijuma, kalcijuma, gvožđa i cinka. Takođe se smatra da može poboljšati nivo holesterola u krvi, podržati zdravlje prostate i srca.
  3. Laneno ulje (250 ml) – Laneno ulje je bogato esencijalnim omega-3 masnim kiselinama, posebno alfa-linolenskom kiselinom (ALA). Ovo ulje ima pozitivan uticaj na srce, mozak i kožu. Takođe se smatra da može pomoći u smanjenju upala i holesterola.
  4. Kokosovo ulje (150 g i 250 g) – Kokosovo ulje je poznato po svojim brojnim zdravstvenim i kozmetičkim prednostima. Bogato je masnim kiselinama koje podržavaju kognitivne funkcije, metabolizam i zdravlje kose i kože. Kokosovo ulje takođe ima antimikrobna svojstva i može hidrirati kožu i kosu.
  5. Ulje crnog kumina (30 ml) – Ulje crnog kumina se tradicionalno koristi u narodnoj medicini i poznato je po svojim brojnim koristima. Smatra se da ima pozitivan uticaj na imunitet, digestivni sistem i kožu.

Sva navedena ulja su hladno ceđena, što omogućava zadržavanje njihovih hranljivih sastojaka i svojstava.

 

Susamovo ullje

Susamovo hladno ceđena ulja

Hladno ceđeno susamovo ulje brenda Hyperic često se koristi u ishrani, za pravljenje preliva i sosova, kao dodatak hrani radi poboljšanja ukusa, ali se takođe može koristiti i za spoljnu upotrebu.

Naše susamovo ulje, koje je blagog ukusa i svetle boje, dobijeno je hladnim ceđenjem sirovog semena susama.

Ovo ulje je bogato antioksidansima, sadrži vitamin E i fitosterole, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u organizmu, smanjujući rizik od razvoja hroničnih bolesti. Takođe, sadrži uravnotežen odnos omega-3, omega-6 i omega-9 masnih kiselina, što može pomoći u snižavanju nivoa LDL holesterola i triglicerida, koji igraju važnu ulogu u zaštiti srca.

Mnoge kulture su koristile susamovo ulje u tradicionalnoj medicini kao protivupalno sredstvo i za tretiranje bolova u zglobovima, zubobolje, posekotina, ogrebotina i predmenstrualnih grčeva, među ostalim.

Susamovo ulje može pomoći u regulisanju nivoa šećera u krvi, jačanju kose i davanju sjaja, a prisustvo tirozina u njemu podstiče proizvodnju serotonina, što može pomoći u borbi protiv stresa i depresije.

NAPOMENA: Ovo ulje je hladno ceđeno od sirovog semena, bez ikakvih dodataka i nije filtrirano, zbog čega može doći do taloženja.

Bundevino

hladno ceđena ulja

Hladno ceđeno bundevino ulje, sa predivnim orašastim ukusom, ima različite primene u kulinarskom i kozmetičkom svetu.

Ovo ulje je bogat izvor kalijuma, magnezijuma, kalcijuma, gvožđa, cinka, fosfora, kao i polinezasićenih i mononezasićenih masti. Smatra se da može poboljšati nivo holesterola u krvi, smanjujući rizik od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2.

Bundevino hladno ceđeno ulje je takođe bogato vitaminima i mineralima, posebno korisnim za zdravlje prostate, lečenje urinarnih poremećaja, podsticanje rasta kose, te poboljšanje zdravlja srca smanjenjem holesterola i krvnog pritiska.

Predlažemo jednostavnu, toplu salatu za večeru koja se sastoji od kuvanog belog krompira, rendanog svežeg kupusa, začinjena solju i biberom, te obilno prelivena bundevinim hladno ceđenim uljem. Uživajte!

NAPOMENA: Ovo ulje je hladno ceđeno od sirovih semenki bundeve, bez ikakvih dodataka i nije filtrirano, zbog čega može doći do taloženja.

Bundevino ulje

Laneno

hladno ceđena ulja

Hladno ceđeno laneno ulje se koristi u ishrani, ali ima i lekovita svojstva. Njegove zdravstvene koristi su izuzetne u poređenju sa drugim biljnim uljima.

Sadrži alfa-linolensku kiselinu (ALA), jednu od esencijalnih omega-3 masnih kiselina, koja ima važnu ulogu u prevenciji bolesti srca. ALA čini arterije elastičnijim i smanjuje krvni pritisak, takođe ima važnu ulogu u prevenciji starenja mozga, može smanjiti nivo holesterola i delovati protiv upala. Zbog ovih svojstava, laneno ulje se smatra korisnim za reumatoidni artritis i druge inflamatorne bolesti. Smatra se da je jedna kašika lanenog ulja dovoljna da zadovolji dnevne potrebe organizma za alfa-linolenskom kiselinom.

Laneno ulje takođe može olakšati zatvor, ali treba biti oprezan sa dugotrajnom upotrebom.

Konzumiranje hladno ceđenog lanenog ulja može poboljšati izgled kože, čineći je glađom, hidriranijom i manje osetljivom. Fenoli, flavonoidi i lignini prisutni u ulju poboljšavaju stanje folikula dlake, a zbog svog antioksidativnog svojstva štite i podstiču zdrav rast ćelija na koži glave.

Neka istraživanja su pokazala da konzumiranje ovog ulja može smanjiti svrab, suvoću i zamor očiju, takođe je pokazano da ima pozitivan uticaj na sagorevanje masti i podržava proces mršavljenja.

Kokosovo

hladno ceđena ulja

Kokosovo ulje je postalo popularno zbog svojih brojnih zdravstvenih i kozmetičkih prednosti. Ovo ulje je neizostavan sastojak mnogih recepata za smutije, kafe, mlečne napitke, kolače i prelive, a takođe se često koristi i za negu kose i kože.

Kokosovo ulje sadrži razne hranljive sastojke koji mogu doprineti opštem zdravlju. Bogato je masnim kiselinama koje mogu poboljšati kognitivne funkcije, metabolizam i zdravlje kose i kože.

Posebno je važna prisutnost laurinske kiseline u kokosovom ulju, koja ima antimikrobna svojstva i može ubiti štetne patogene kao što su bakterije, virusi i gljivice.

Kokosovo ulje ima hidratantna svojstva i može efikasno boriti se protiv suvoće kože. Takođe pruža zaštitu kosi od oštećenja i doprinosi njenom zdravom i lepšem izgledu.

Važno je napomenuti da je kokosovo ulje čvrsto na temperaturama nižim od 24 stepena Celzijusa, poprimajući oblik masti.

Kokosovo ulje je dostupno u pakovanjima od 150g i 250g.

 

kokosovo ulje

Hladno ceđena ulja crnog kumina (Nigella Sativa)

Crni kumin je začin koji se koristi hiljadama godina u narodnoj medicini i poznat je kao lekovita biljka koja može “lečiti sve osim smrti”. Ima karakterističnu aromu sličnu muskatnom orahu ili komoraču.

Crni kumin, poznat i kao “seme blagoslova”, i danas se često koristi u tradicionalnoj medicini kao “eliksir mladosti”, najčešće u obliku hladno ceđenog ulja. Posebno se preporučuje njegova upotreba nekoliko nedelja pre početka cvetanja vegetacije.

Ulje crnog kumina se takođe odlično kombinuje sa medom.

Važno je napomenuti da prekomerna upotreba može izazvati laksativni efekat i povraćanje. Stoga se preporučuje ne konzumirati više od 3 puta dnevno po 25 kapi. Nakon šest meseci upotrebe, preporučuje se napraviti pauzu od najmanje 2 meseca. Trudnicama, maloj deci i ženama koje doje se ne preporučuje upotreba ovog ulja.

Pogledajte i ostale naše proizvode.