kokosovo ulje

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje – Veoma zdravo…

Kokosovo ulje firme Hyperic sadrži mnogo hranljivih sastojaka korisnih za zdravlje. Sadrži masne kiseline dobre za metabolizam i zdravlje kose i kože.

Kokos se koristi kao hrana i kao lek. Sadrži proteine, vlakna, gvožđe, mangan, bakar, magnezijum.

Drugim rečima, veoma dobar u borbi protiv bakterija, virusa i gljivica.

Popularno i ukusno…

Ulje od kokosa je jedno od ulja o kojima zadnjih godina možete pročitati dosta novinskih članaka. Često se piše o važnosti za zdravlje i lepotu vaše kose i kože. Sastojak je brojnih recepata za pravljenje smutija, ukusnih kafa, mlečnih napitaka, kolača, preliva. Ulje od kokosa je dobra zamena za margarin. 

Dobro za negu kože…

Hidrira kožu i može biti efikasno u borbi protiv suvoće. Kosu štiti od oštećenja i daje joj lepši i zdraviji izgled. Veoma je prijatnog mirisa. Preporučuje se i trudnicama u borbi protiv strija. Najbolje je naneti ga na vlažnu kožu. Na primer, posle tuširanja.

Kokosovo ulje i sport…

Ukoliko se bavite sportom, kokos će vam pomoći da poboljšate svoju izdržljivost. Veoma je lako za varenje. NE sadrži veliki broj kalorija i brzo se pretvara u energiju. Možemo zaključiti da je veoma koristan za sportiste.

Gde kupiti?

Ulje od kokosa firme Hyperic možete kupiti u svim prodajama zdrave hrane Valkyria. Možete ga kupiti i u svim bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.

Pročitajte i ostale teme iz našeg bloga koja mogu biti veoma korisne za Vašu ishranu.