Puteri

Svi naši puteri su 100% prirodni.

Trenutno imamo u ponudi:

  1. Kokosov puter 170g i 270g
  2. Kikiriki puter 170g i 270g
  3. Tahini – susamov puter 170g i 270g
  4. Lešnikov puter 170g
  5. Bademov puter 170g
 

Zbog velikog sadržaja visokokvalitetnih nutrijenata, nezasićenih omega 3 i 6 masnih kiselina, puteri od celog zrna se preporučuju svima koji žele da sačuvaju zdravlje uživajući u vrhunskim ukusima. Odavno je poznato da pomenute masti dobro utiču na mozak, podmlađuju kožu i organizam uopšte. 

Pored masti, tu su i složeni ugljeni hidrati koji se lako vare i daju energiju, čitav spektar  različitih minerala, vitamina, kao i vlakna. Konzumiranjem biljnih putera mogu se uneti značajne količine kvalitetnih proteina bez mnogo truda oko žvakanja, što pogoduje starijim osobama.

Više informacija o kokosovom puteru možete saznati na sledećem sajtu: www.kokosovputer.rs

kokosov puter

KOKOSOV PUTER

Kokos se koristi kao hrana i kao lek. Sadrži proteine, vlakna, gvožđe, mangan, bakar, magnezijum.

Ukoliko se bavite sportom, kokos će vam pomoći da poboljšate svoju izdržljivost, jer u sebi sadrži velike količine masnih kiselina, koje je ljudsko telo mnogo lakše vari od životinjskih masti.

Kokosov puter je neobičan zbog svoje konzistencije i u zavisnosti od temperature i vlažnosti vazduha – može biti mekan,  tečan, čak i tvrd kao kamen.  Da bi se pokazao u svom punom sjaju, nekada ga je potrebno blago zagrejati i izmešati da bi se lakše  koristio.

Kokosov puter možete mazati na hleb i kombinovati sa omiljenim džemom, medom, tahinijem,  mazati ga na palačinke, koristiti kao preliv za voćne salate. 

Odličan je dodatak za testa, nezamenjiv je sastojak u istocnjačkim kuhinjama, često se dodaje u kari ili supe.  Predivan je namaz  za pečenu piletinu.  Može se dodavati u muslije,  ovsenu kašu,  prelivati po kokicama. Umesto mleka se može dodati u kafu, šejkove, vruć kakao.

BADEMOV PUTER

Badem sadrži veliku količinu hranljivih sastojaka, kao što su vlakna, proteini, masti, mangan, fitinska kiselina, ali i pristojnu količinu bakra, vitamina B2 i fosfora.

Odličan je izvor antioksidanata i pomaže u zaštiti od oksidativnog stresa, koji može oštetiti molekule u ćelijama i doprineti upali, starenju i raznim drugim bolestima.

Badem je među najboljim izvorima vitamina E.

Pomaže kontroli šećera u krvi, zbog male količine ugljenih hidrata, ali i mnogo zdravih masti, proteina i vlakana.

Badem sadrži izuzetno veliku količinu magnezijuma, fosfora i selena.

Osim grickanja badema, njegov unos u toku dana možete povećati i konzumiranjem bademovog putera, koji možete mazati na sendvič, štapiće hrskavog povrća, kriške jabuke, umešati ga u integralnu kašu, njime napuniti urme ili ga koristiti za pravljenje domaćeg čokoladnog krema, kolača, zdravih pudinga, energetskih štanglica…

bademov puter Hyperic
Tahini

TAHINI (SUSAMOV PUTER)

Ova malena semenčica, koju najčešće koristimo kao dekoraciju za kiflice, pite I druge slane poslastice, puna je hranljivih sastojaka korisnih za zdravlje I lepotu.

Susam je dobar izvor vlakana, pomaže u snižavanju holesterola i triglicerida, izvor je biljnog proteina, vitamina B, bogat je antioksidansima, usporava starenje zahvaljujući kombinaciji vitamina koje sadrži, a koji sprečavaju prevremeni nastanak bora i starenje kože.

Susam sadrži masnoće, od kojih je vrlo malo zasićenih, dok preovlađuju nezasićene masne kiseline – oleinska i linolna.

Sadrži kalcijum, vitamin A, B1, B6 i E, zatim bakar, magnezijum, cink.

Tahini je čest sastojak mediteranskih i bliskoistočnih kuhinja, koji možete koristi za prelivanje ribe, mesa ili povrća, pravljenje humusa ili ga pomešati sa jabukovim sirćetom, maslinovim uljem, limunovim sokom i začinima i napraviti ukusan i zdrav preliv za salatu. Osim toga, možete ga pomešati i sa medom i napraviti jednostavnu, ukusnu i zdravu poslasticu.

LEŠNIKOV PUTER

Lešnik brzo daje energiju organizmu i izvor je biljnih proteina. U sebi sadrži omega-3 masne kiseline, antioksidante koji štite telo od oksidativnog stresa i velike količine fenolnih jedinjenja.

Lešnici sadrže vitamin E, koji pomaže u zaštiti ćelija od oštećenja, kao i tiamin, magnezijum, bakar, mangan, vitamin B6, folat, fosfor, kalijum, cink. Od 80% masti, koju sadrži, većina je nezasićenih masti.

Jedan od načina da lešnik uvrstite u svoju ishranu je upotreba našeg lešnikovog putera. Njegov ukus dobro se slaže sa čokoladom, smokvama, šljivama, bananama i karamelom, a možete ga uptrebiti za pravljenje kolača, hleba, mafina, voćnih torti.

puter od lesnika Hyperic

Premium kikiriki puter

Najkvalitetnije sorte kikirikija

Razlika u odnosu na standardan kikiriki puter je u specifičnoj tehnologiji proizvodnje.

U pitanju je poseban način pečenja i miks više različitih sorti kikirikija kako bi se dobio intenzivniji ukus i karakteristična tekstura.

  • 100% kikiriki
  • Bez aditiva i konzervansa
  • Bez dodatog šećera
  • Posno
  • Vegan
puter od kikirikija Hyperic

Kikiriki puter

Pogledajte i ostale naše proizvode.